blog saya

Aug 21, 2011

I- City,....

Aug 13, 2011

kisah kami berempat....

Masa ni sy rsa bru bbrpa hr nk dkt puasa...or dh puasa tak sure laa..kmi da bola baling...memang boringlaa nak main..jadi tgl kmi 7orang yang tidak ikut main...kmi berempat nii dh puas bersorak,,,kmi pun bt kja gila sikit ..hahahah..mna xgila cr penyakit..haha...bkn kerja kurang sihat yerrr jgn slh anggap .nk tau x???....Haaaaaa ni laaaa kja yang kmi buat...lepas habis bgmbr ni kami pun gatal-gatal,then kmi pulak yg kna ganti para pemain yg letih bermain..kmi berempat ni pula bermain dalam keadaan gatal-gatal..haaa spa sruh ....



saya n dona



emma a.k.a michiyo


Yaya


emma,dona, n yaya

permainan bola baling memang memerlukan banyak stamina, sbub kna banyak berlari sana sini...yg paling bhya apabila jadi wall...dn memerlukan kerjasama antara ahli pasukan masing-masing..




Aug 7, 2011

Kami Guru Berwibawa..

Saya sangat bertuah berjumpa dengan rakan-rakan baharu terutamanya rakan sekelas saya sekarang..pelbagai cabaran dan dugaan yang telah kita lalui slah..heeheeee..mereka ada yang berasal dari Sabah, Sarawak, Johor, Kedah, Dan kelantan..Kami memang unik sikit hahaha..hepi go lucky sikit,,dan memang suka bergurau....memang close laa..hidup kami juga seperti lautan dan bumi...kadang kadang bergelora,kadang-kadang tenang, kadang-kadang ditimpa hujan,kadng-kadang cerah selalu...Tapi semua itu memang asam garam dalam kehidupan bagi mematangkan fikiran kami..haha.....jom layan seloka yang telah saya cipta nieee.....

seloka ppismp 1B

Salam sejahtera pembuka bicara,

saya utarakan buat semua,

sebagai penghibur pengubat lara,

dijadikan tatapan daripada hamba.


PPISMP 1B punya cerita,

Banyak alkisah yang tercipta,

Suka duka dikongsi bersama,

buat kulasentana 1B tercinta..



10 putera ,11puteri,

mendiami istana ppismp 1B,

kami semua bersatu hati,

Berasal daripada variasi negeri.



Orangnya peramah,ayu sekali,

selalu senyum setiap pagi,

memang take care terhadap kami,

Itulah Pn.Anisa,ummie kami..


orangnya ceria tak kira masa,

memilkul amanah sebagai ketua,

bila bertugas tak kira masa,

Anderson ansam ketua berwibawa..



Julia lian becermin mata,

berambut pendek ala Rihanna,

Personal assistance kami semua,

Sayangnya dia telah berpunya.




Orangnya comel pandai bergaya,

peminat movie korea itulah Edona,

pengasas skeper dia orangnya,

apabila ketawa,,Aduhh!! sakitnya telinga..



Fadilla layang sungguh menawan,

orangnya kecil memang boleh tahan,

makan ais batu menjadi kebiasaan,

kalau bad mood jadi pendiam..



Berkulit putih,berseri-seri,

kalau berdebat jangan ditandingi,

ayam tambatan ppismp 1b,

itulah Jocylene atau Apie...hehe



Hitam manis Chantek sekali,

Selalu sebut perkataan "ngai TEE",

Adrilia wilfred nama diberi,(betul kerr spelling nma nie)

kalau menangis comel sekali...



Orang tinggi tidak terperi,

Mengaku diri jejaka sejati,

selalu tulis kureng di FB,

Hafiz memanglah berintegriti..


Peminat bola sepak itulah dia,

manchester united club favouritenya.

Abang garfield gelarannya,

Shahrul nizam punya cerita..



Nickasius Gimbun berbadan tegap,

kalau berlari memanglah mantap,

suka makan mee sedap,

kalau dikelas selalu menguap..



peminat setia lady gaga,

itulah Setia Anding ira,

apabila moody jaga-jaga,

nanti hang pula yang kena..



Puteri hang Li po menjadi ikutan,

Adam lambert artis pujaan,

berwajah cerah cantik rupawan,

Amiratuz zhalifah yang saya maksudkan(klu slh eja jgn mrh bha)



Mek kalate itulah siti aminah,

memang pendiam tak suka marah,

apabila senyum pipinya merah,

kalau berlari tak sampai setengah.



Alvin Adath orangnya lucu,

klon Mr.Bean laa tue,,

ingin berlakon di Tv1,

haiyaaa..tak dapat dah jadi cikgu.



Patrick lahir bulan 3,

orang bintangor pandai bergaya,

niat dihati nak kawin 3,

kalaulah gaji berjuta-juta..(hahaha)



Tinggi lampai,manis sekali.(awas nanti banyak semut)

Naien zac nama diberi,

memang stylo setiap hari,

suka memakai pelbagai aksesori..



senyuman manis terukir di wajah,

anak kelahiran kulim kedah,

suka sangat merendah-rendah,

opppszz...itulah Nor Fatimah..



Rolland Dumma sasa orangnya,

main game memang disease nya,

sudah ada "sumandak" tercinta,

lu pikir maa.. siapa???(mesti korang tau kan???)



Azrie sunny foo kacukan cina,

hidung mancung,sepet matanya,

hati ditawan gadis IPBA,

kan..dah terlepas suda...



kecil-kecil cili padi,

aktif sekali melaksanakan aktiviti,

itulah Niema periang sekali,

sentiasa cool setiap hari..



Noorhayati cantik bak Pramugari,

muka bulat gebunya pipi,

suka bernyanyi dikala sunyi,

orang komen tidak dipeduli..



Suara lantang menjadi ikutan,

peminat irama lagu 9o an,

apabila mandi suara dilontarkan,

itulah Firdaus yang saya maksudkan.



siapa pembuat seloka ini,

lu pikir sendiri kalau u bestari,

orangnya ceria setiap hari,

hambalah,,setia anding nama diberi..



sebelum tangan berhenti menari,

hamba menyusun sepuluh jari,

tersilap kata harap diampuni,

janganlah tersinggung dan kecil hati..


5tahun setengah kita sekampung,

menuntut ilmu bemesra bersama,

penat lelah haruslah diharung,

mendewasakan hidup kita bersama..


hari ini menanam jagung,

hari esok menanam serai, (hasilnya kita jual d pasr malam kerinchi)

hari ini kita sekampung,

bila posting kita bercerai...:((.

PICNIC....DImanaaaa?????

Inilah pengalaman pertama saya picnic di tempat kawasan sungai...kami memilih hulu langat sebagai tempat untuk berkelah..kawasannya kira-kira 1jam lebih dari kampus kami.. Ramai juga orang masa tu..kawasannya memang dipayungi hutan laa..memang seronok pada masa tu kerana dapat bermandi-manda, bergayut( jadi tarzan)...dan dapat makan perut Manok pansuhh, bbq ayam.....huhu...tetapii....ada tetapi rupanyaa..hahah..yang embuatkan suasana tidak seronok adalah....kwasan tersebut ada makhluk Tuhan yang paling seksi yang digelar pacat..masa berkelah tuu pacat xgigit saya..tapi masa balik tu..fuhhhh mmg gatal lepas kena gigit..dan parutnya juga mengambil masa yang lama untuk hilang..Petua untuk menanggalkan pacat yang sedang menghisap darah ialah dengan mengambil limau dan perahkan pada pacat tersebut..hehehe..sya belajar sesuatu yang baru masa tu..Kami ke sana dengan rakan segereja.

ansam...ansam....jomm kitaaa terbang..heheh



Sis Diana memang baik orangnya..Dialah yang membawa kami ke sana.



pacat punya kerjalaa nii...




inilah penghuni sungai di Hulu Langat


rakan segereja sibuk menyediakan makanan



wahhhhh!!!!



jom!!!!...masa untuk mandi..



wooooo..ooooo...oooo....jane wheree are u????haahaa